Esperança Camps - Dietari

Els estius feliços

Quan era petita hi havia els estius feliços. Eren estius llargs, que començaven per Sant Joan i acabaven a mitjan setembre, quan havíem de tornar a l’escola. Eren estius càlids, d’hores llargues, de fosquets eterns. Els estius feliços de quan era petita eren blaus i tenien xarxes i garbells, caragolins i canyes de pescar. Els estius, que eren feliços i llargs i blaus, tenien feridetes als genolls, culades a sa colàrsega, hams que es clavaven als dits i polos de colacao. I bicicletes i patins i barques. Quan era petita i els estius eren feliços i llargs i blaus i feien el gust de l’aigua salada, hi havia els peus descalços i una casa a Baixamar que sempre era oberta i plena de gent. I a vegades, finf i tot, s’omplia d’aigua de la mar quan la rissaga era exigent i rompia tots els registres.

Tothom ha de tenir estius feliços. O potser només un. Només un estiu feliç i propi per convertir-lo en mite i tornar-hi cada vegada que s’ennivoli. Cada vegada que l’estiu es vesteixi d’hivern i amenaci tempesta. Tothom ha de tenir un estiu feliç i una capsa de llauna plena de fotografies, com aquesta d’aquí dalt, que he manllevat i que és l’expressió gràfica dels estius feliços que hi havia quan era petita.

Comentaris

Urbà Lozano

MOLT BON TEXT

Urbà Lozano | 22/06/2012, 15:58

Em consta que continues passant estius feliços no massa lluny d'on està presa la fotografia que has manllevat. El que passa és que potser ha de passar algun temps per convertir-los en un únic estiu, infinit i idealitzat, com els de la nostra infantesa.

Afegeix un comentari
Amb suport per a Gravatars
 
'La improbable vida de Joan Fusterlobra col·lectiva Un tresor de paraules 'Barcelona Criminalobra col·lectiva 'La Draga 'Alfabet de futurjoves lectors 'L'illa sense temps El llibre de la maratóobra col·lectiva La cara B Vertigoco-autora Elles també matenco-autora Elles també matenobra col·lectiva Adéu, RTVVobra col·lectiva Naufragi a la neu Col·lecció particular Subsòl obra col·lectiva Vull casar-me amb tu i altres acusacions Dotze bitlles i un bitllot obra col·lectiva Zero Graus (Reedició) El llibre de la marató obra col·lectiva El cos deshabitat Eclipsi Escata de drac obra col·lectiva Zero Graus Quan la Lluna escampa els morts Enllà de la mar Ja t'ho diré o tres rams de locura