Esperança Camps - Dietari

Col·lecció particular

Subsòl
  • Títol: Col·lecció particular
  • Editorial: Moll, col·lecció Les Illes d'Or
  • Any: 2012

Xavier Moran és un cagadubtes. Conviu amb una dona molt més jove que ell de qui està profundament enamorat, però dubta. Sempre dubta. Sa mare ja li ho deia... Però aquests interrogants desapareixen quan Xavier es vesteix d’home de negocis. La mosqueta morta es transforma en tauró. És un galerista important i respectat i sap amb qui relacionar-se. Té accés a despatxos i a converses confidencials i es mou per uns territoris on res no és el que sembla.

Col·lecció particular és una novel·la breu, escrita en un sol paràgraf que brolla com una glopada de magma i retrata una infimíssima part de totes les misèries que ens han acompanyat durant els anys previs a l’arribada de la crisi econòmica: el menyspreu a les ideologies, la corrupció urbanística, el tràfic de favors, l’especulació ferotge. El cagadubtes Xavier Moran n’és el protagonista, però n’hi ha molts altres que pul·lulen com fantasmes dins les pàgines del llibre.

Enllaç al booktrailer

De 'Col·lecció particular' n'han parlat:

Vicent Alonso al Quadern d'El País

Francesc Calafat en parla al Quadern d'El País.

Juli Capilla al seu blog

Sebastià Bennàssar a Llegir en cas d'Incendi

Xavier Aliaga a Núvol

Jordi Llavina ha publicat aquesta crítica a El Punt Avui. 12CSUG_005.pdf

Una entrevista al programa l'Última troballa

Comentaris

Afegeix un comentari
Amb suport per a Gravatars
 
Assassins valencianscoord. i pròleg 'Ellas también matanobra col·lectiva 'Absintheobra col·lectiva 'La improbable vida de Joan Fusterlobra col·lectiva Un tresor de paraules 'Barcelona Criminalobra col·lectiva 'La Draga 'Alfabet de futurjoves lectors 'L'illa sense temps El llibre de la maratóobra col·lectiva La cara B Vertigoco-autora Elles també matenco-autora Elles també matenobra col·lectiva Adéu, RTVVobra col·lectiva Naufragi a la neu Col·lecció particular Subsòl obra col·lectiva Vull casar-me amb tu i altres acusacions Dotze bitlles i un bitllot obra col·lectiva Zero Graus (Reedició) El llibre de la marató obra col·lectiva El cos deshabitat Eclipsi Escata de drac obra col·lectiva Zero Graus Quan la Lluna escampa els morts Enllà de la mar Ja t'ho diré o tres rams de locura