Esperança Camps - Dietari

Bon dia notícies

Fa una temporada al País Valencià han aparegut diversos diaris d’informació general en la nostra llengua. Tots a la xarxa. El tema del paper és prohibitiu per a quasi tothom i em sembla que encara tardarem molt a veure el diari valencià en valencià pel qual fa anys que molts supiram. Mentrestant hi ha aquestes iniciatives magnífiques com ara l’informatiu o Bon dia notícies que es fan a còpia d’esforç i ganes i esforç i ganes i esforç de periodistes joves amb trempera i amb molt bones idees.

Bon dia notícies és un d’aquests diaris en valencià que es publiquen a internet. Bé, és més coses, perquè el grup Bon Dia també té una productora de televisió i una oficina de comunicació per a empreses, imatge, disseny i tot tipus de feines relacionades amb el (anava a escriure posicionament però em sembla una paraulota) posem, amb la comunicació i vosaltres que sou molt llestos ja ho enteneu.

Aquí parlaré del Bon Dia Notícies, diari perquè avui he començat a publicar-hi una columna quinzenal. Per mi és un gust i un plaer. És la primera vegada que un col·lega em telefona i em diu, m’agradaria que escrivissis al mitjà que dirigesc. La cridada me la va fer Jesús del Ramo, un periodista de veu prodigiosa a que va ser company de feina a la tele. Quan se’n va anar va posar en marxa aquesta empresa que va creixent. Ell és, per exemple, qui un dia de gener em va citar a les vuit del matí a la platja de la Malvarosa per a fer-me aquesta entrevista. L’entrevistador és Daniel Martin, que ara és el redactor en cap de Bon dia. Són els dos que surten a la foto d'aquí baix.

Em fa gràcia que la meua primera columna a un mitjà digital aparegui avui, dia 25 de gener, a l’endemà de Sant Francesc de Sales i dia de Santa Elvira, perquè justament avui fa 27 anys i un dia que em vaig posar per primera vegada davant el micròfon d’una ràdio. Ja ho he contat per aquí, va ser a Ràdio Sant Cugat. Tenia festa a la facultat i vaig sortir a passejar pel poble. Vaig veure el cartell d’una emissora i vaig entrar. En Ramon Grau, el director, em va dir no cobraràs, agafa una gravadora i ves a entrevistar un paisà teu, en Baltasar Porcel que avui presenta un llibre. Des de llavors em resulta complicat viure lluny d’un micròfon. Lluny del periodisme. Les coses pinten malament, però crec que encara no m’ha baixat la passió.

A Bon Dia no faig de periodista, ho sé. Faré una columna quinzenal sobre la meua altra passió (ja no sé quina és la primera i quina és la segona, les podem posar juntes) que són els llibres i les literatures i els literats, o alguna cosa semblant. Ja aniré contant coses.

Comentaris

ecamps

Re: Bon dia notícies

ecamps | 27/01/2012, 15:19

Maria Jesús, gràcies pel teu entusiasme i suport!

majesus

Re: Bon dia notícies

majesus | 26/01/2012, 19:51

molt bé! enhorabona!

Afegeix un comentari
Amb suport per a Gravatars
 
Assassins valencianscoord. i pròleg 'Ellas también matanobra col·lectiva 'Absintheobra col·lectiva 'La improbable vida de Joan Fusterlobra col·lectiva Un tresor de paraules 'Barcelona Criminalobra col·lectiva 'La Draga 'Alfabet de futurjoves lectors 'L'illa sense temps El llibre de la maratóobra col·lectiva La cara B Vertigoco-autora Elles també matenco-autora Elles també matenobra col·lectiva Adéu, RTVVobra col·lectiva Naufragi a la neu Col·lecció particular Subsòl obra col·lectiva Vull casar-me amb tu i altres acusacions Dotze bitlles i un bitllot obra col·lectiva Zero Graus (Reedició) El llibre de la marató obra col·lectiva El cos deshabitat Eclipsi Escata de drac obra col·lectiva Zero Graus Quan la Lluna escampa els morts Enllà de la mar Ja t'ho diré o tres rams de locura