Esperança Camps - Dietari

Cançoníssima. Ara ja sí.

Ja està, per les fotos veureu que Cançoníssima s'ha inaugurat. Ja la podeu visitar a la sala municipal d'exposicions del Roser de Ciutadella. Teniu de temps fins al dos de desembre. És un poc incòmode parlar i parlar bé d'una cosa que em toca tan d'aprop, però em sembla que val la pena visitar-la.

Recoman que abans de començar el recorregut us asseieu a veure l'àudiovisual. és molt senzill. Són cançons i caràtules de discos. Però tot d'una et deixes atrapar per temes que potser fa vint anys que no escoltes, o que no has sentit mai. Un fragment, per exemple, del "conillet de vellut", de "l'home dibuixat"... Després començau a recórrer les vitrines i mirau amb calma els dissenys de les caràtules, les il·lustracions, l'esforç per oferir un producte atractiu... I finalment, feis un recorregut sentimental per la memòria sonora dels menorquins. Aquell concert per Cala'n Turqueta, aquella actuació de Maria del Mar Bonet al claustre del Seminari, o l'actuació de Maria Àngels Gornés a la Plaça Nova. Per acabar, just a la darrera de les capelles hi ha quadres penjats. També els artistes menorquins han treballat per posar imatges als treballs dels nostres cantants.

La gent més jove no recordarà, però descobrirà. Tal vegada algú descobrirà sa mare o el seu germà major en alguna de les fotos que hi ha penjades als panells del Roser. Amb na Maite Salord comentàvem davant la imatge de n'Isaac Melis, que joves que érem en aquella època. Quants anys que han passat. I quines coses més emocionants que ocorrien pels carrers i les places dels nostres pobles. En Jesús no ho va viure a Menorca, com nosaltres, però ho va viure a Carcaixent, perquè allà també va arribar la Nova Cançó.

La inauguració de dijous al Roser va ser emocionant. Després de dos dies de molta feina de molta gent per tenir-ho tot a punt, els amics, els familiars, els artistes, els cantants... van voler acompanyar en Jesús. Hi havia moltes anècdotes que comentar, moltes històries per contar. El poder evocador de la música és infinit. Ja em direu coses.

Comentaris

Un turista accidental

Cançoníssima

Un turista accidental | 19/10/2011, 18:03

M'ha agradat moltíssim. Molt.

Afegeix un comentari
Amb suport per a Gravatars
 
'La por 'Les sabatilles rosanarrativa breu 'Loniaobra col·lectiva La cervesa de la Highsmithobra col·lectiva Assassins valencianscoord. i pròleg 'Ellas también matanobra col·lectiva 'Absintheobra col·lectiva 'La improbable vida de Joan Fusterlobra col·lectiva Un tresor de paraules 'Barcelona Criminalobra col·lectiva 'La Draga 'Alfabet de futurjoves lectors 'L'illa sense temps El llibre de la maratóobra col·lectiva La cara B Vertigoco-autora Elles també matenco-autora Elles també matenobra col·lectiva Adéu, RTVVobra col·lectiva Naufragi a la neu Col·lecció particular Subsòl obra col·lectiva Vull casar-me amb tu i altres acusacions Dotze bitlles i un bitllot obra col·lectiva Zero Graus (Reedició) El llibre de la marató obra col·lectiva El cos deshabitat Eclipsi Escata de drac obra col·lectiva Zero Graus Quan la Lluna escampa els morts Enllà de la mar Ja t'ho diré o tres rams de locura