Esperança Camps - Dietari

Sant Joan, encara

Aquest és l'article que no he enviat a na Laura Bañón per a l'especial del Diari Menorca sobre Sant Joan. Ja van dos anys que li dic sí i després no. No sé escriure de Sant Joan dos mesos abans de la festa. Durant la festa m'escriu ella, la festa, a mi. Em diu, per exemple que un any més li he fallat. Enguany no toca i serà dur. Ja ho és. Ho saben els de casa i ho intueixen els amics. Demà, Dia des Be, cercaré a internet l'informatiu d'IB3 per escoltar el primer toc de fabiol. Ahir em vaig descarregar aquell joc per a l'Ipad, que és senzill. Són sons que evoquen situacions i vivències, com les fotos que il·lustren aquest post tan desordenat.

Fotos com aquesta, de s'avi Martí, que ens va deixar el mes de febrer, quan li faltaven pocs mesos per fer els cent anys. És a la seua casa on he passat alguns dels moments que record amb més emoció de les festes. La foto me la va enviar na Magda Amorós. Diu que la va fer fa un parell d'anys, el dia de Sant Joan de matí, des de l'altra banda. Esper que no s'enfadi perquè l'he tractada amb el photoshop... La foto de dalt també està feta a casa seua. És de'n Jesús i m'agrada molt.

Supòs que per pal·liar un poc l'enyor, una amiga m'ha dit de fer un sopar al jardí de casa seua el dissabte de Sant Joan. Torrarem costelles, em va dir. Duré una sobrassada li vaig contestar. Em queda un terç de Xoriguer, va dir. Comprarem Kas de llimona, com a la cançó d'Antònia Font. Abans, però, esperaré la telefonada del meu pare, perquè quan sigui dalt de tot de les escales de la Catedral per veure entrar els cavalls al born (mirau la foto) em digui com ha anat el replec... Que petit que és el meu Sant Joan! i que molt que l'enyor quan no hi som.

Em preocupa la imatge que s'escampa de la festa. Que quan dius Sant Joan, la gent contesti allò de la pomada i els borratxos... la meua festa és la de Pere Xerxa, la del batec i l'elegíac so de les campanes, la de la Ciutadella cóncava de voltes com geps de moro, la dels petits detalls, els gestos, els silencis, que encara n'hi ha...

Comentaris

Afegeix un comentari
Amb suport per a Gravatars
 
Assassins valencianscoord. i pròleg 'Ellas también matanobra col·lectiva 'Absintheobra col·lectiva 'La improbable vida de Joan Fusterlobra col·lectiva Un tresor de paraules 'Barcelona Criminalobra col·lectiva 'La Draga 'Alfabet de futurjoves lectors 'L'illa sense temps El llibre de la maratóobra col·lectiva La cara B Vertigoco-autora Elles també matenco-autora Elles també matenobra col·lectiva Adéu, RTVVobra col·lectiva Naufragi a la neu Col·lecció particular Subsòl obra col·lectiva Vull casar-me amb tu i altres acusacions Dotze bitlles i un bitllot obra col·lectiva Zero Graus (Reedició) El llibre de la marató obra col·lectiva El cos deshabitat Eclipsi Escata de drac obra col·lectiva Zero Graus Quan la Lluna escampa els morts Enllà de la mar Ja t'ho diré o tres rams de locura