Esperança Camps - Dietari

Hem anat a la concentració pel valencià. És clar!

Hem anat a la concentració de la Plaça de la Mare de Déu. Pel Valencià, és clar. Contra aquells que volen matar la nostra llengua. Contra aquells que han decidit que la meua llengua i la dels meus pares i la dels meus avis i la de les meues filles, no es mereix estar al mateix nivell que altres llengües que parlen menys persones a Europa. Sí al Valencià. És clar!

Per si hi ha algú que no coneix València, la Plaça de la Mare de Déu és aquella on els fallers i les falleres duen les flors els dies de l'ofrena. Des de la plaça, que està a quatre passes de les Corts Valencianes, es veu el Palau de la Generalitat. I des del Palau es veu la plaça. I estic segura que quan nosaltres cridàvem consignes a favor de la llengua i contra aquells que l'esclafen i la menyspren, algú des de darrere una cortina ens comptava. Un, dos, tres, quatre... Érem molts, milers, la plaça estava desbordada de persones, de pares, mares, fillets, joves, avis... Érem molts, però algun dels més de cent assessors de Presidència ha fet comptes i haurà informat que tots junts no sumàvem ni un zero coma dos per cent dels vots que encara no fa un mes els va tornar a col·locar tot el poder a les mans. Uns vots que han interpretat com una revàlida a la seua política, com una absolució. Així, a la mesa de les Corts que avui s'ha constituit, hi ha el conseller que ens ha fet sortir al carrer i que ara és vicepresident de la cambra. La mesa, per cert, la presideix una creu, la que fins ahir era al despatx d'un altre conseller que no va dubtar insultar de mala manera una diputada i que ara ha estat elevat a la trona més alta de la institució.

Comentaris

Afegeix un comentari
Amb suport per a Gravatars
 
'La improbable vida de Joan Fusterlobra col·lectiva Un tresor de paraules 'Barcelona Criminalobra col·lectiva 'La Draga 'Alfabet de futurjoves lectors 'L'illa sense temps El llibre de la maratóobra col·lectiva La cara B Vertigoco-autora Elles també matenco-autora Elles també matenobra col·lectiva Adéu, RTVVobra col·lectiva Naufragi a la neu Col·lecció particular Subsòl obra col·lectiva Vull casar-me amb tu i altres acusacions Dotze bitlles i un bitllot obra col·lectiva Zero Graus (Reedició) El llibre de la marató obra col·lectiva El cos deshabitat Eclipsi Escata de drac obra col·lectiva Zero Graus Quan la Lluna escampa els morts Enllà de la mar Ja t'ho diré o tres rams de locura